Αυξημένη ροή νερού στα φράγματα-Έρχεται νέο σύστημα-χαμηλό με βροχές-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας.

Αυξημένη ροή νερού στα φράγματα-Έρχεται νέο σύστημα-χαμηλό με βροχές-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας.

Τάσος Ιεροδιακόνου – Weather Forecast Cyprus

Ομιχλώδης και χιονισμένο το Τρόοδος μας με τα χιόνια που παρατηρήθηκαν εχθές αργά το βράδυ με το ύψος των χιονιών στην πλατεία στα 7 εκατοστά που πιθανόν πάνω στον Όλυμπο να είναι γύρω στα 15 εκατοστά.Άργησε να το γυρίσει σε χιόνι για αυτό και δεν είναι πιο αυξημένο το ποσοστό.
Από φίλο ενημερώθηκα τα χιόνια μέχρι 1500 μέτρα περίπου.
Γενικά στο νησί σημειώθηκαν βροχές χρυσάφι όπου είχαμε αρκετές ποσότητες.Πιθανές ποσότητες από 10 έως και 60μιλίμετρα αλλά θα περιμένουμε να βγεί ο χάρτης από την υπηρεσία.
Πριν ξεκινήσει αυτή η διαταραχή το ποσοσο του μήνα ήταν στο 84% και λογικά τώρα ξεπέρασε το 100%(μπορεί να έφτασε με ενα πρόχειρο υπολογισμό το 110-115% περίπου)

Αυξημένη η ροή στα φράγματα που μέχρι στιγμής έφτασε στο σύνολο τα 7 ε.κ.μ η εισροή για τον Ιανουάριο αλλά η ροή το θετικό είναι ότι θα είναι αυξημένη και τις επόμενες ημέρες 🙂

Έρχεται νέο σύστημα-χαμηλό βαρομετρικό που θα φέρει αρκετές βροχές και χιόνια με τα χιόνια να επηρεάζουν και ορεινές περιοχές περίπου από 800-900 μέτρα και πάνω.
Ξεκινούν βροχές βράδυ Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης απο το ύψος των ορεινών περιοχών προς βόρεια σε επαρχία Λευκωσίας αλλά και κάποιες περιοχές της επαρχίας Λάρνακας.
Κατά τι διάρκεια της Τετάρτης τοπικά κυρίως και όχι εκτεταμμένα αλλά βράδυ Τετάρτης και μετά πιο άστατος ο καιρός με γενικευμένες βροχές σε παγκύπρια βάση μέχρι και Παρασκευή.
Τα χιόνια την Τετάρτη από τα 1300-1400 μέτρα και πάνω ενώ Πέμπτη κατεβαίνουν υψόμετρο με την πτώση της θερμοκρασίας.

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.