ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ 27ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

Είναι εδώ και δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μόνιμος κάτοικος Κύπρου τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του αλλά λόγω καταγωγής και πολέμου στη χώρα του εισήλθε στην Κυπριακή Δημοκρατία παράνομα.

Η Κύπρος είναι για τον ίδιο και την οικογένειά του ένας ολόκληρος παράδεισος σε μία κόλαση που ζούσε όλα εκείνα τα παιδικά του χρόνια στη χώρα του. Ήρθε για μία καλύτερη ζωή, μαζί με την αδελφή του και τους γονείς του. Παρέμεινε εδώ, πήγε σχολείο, φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδρέα, στο γυμνάσιο Έγκωμης αλλά και απόφοιτος τεχνικής σχολής.

Ο ίδιος μέσω επιστολής τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο ShowTime Cy ζητάει απλά μία τυπική άδεια παραμονής και άδεια φυσιολογικής εργασίας και όχι τρίτων χωρών (χωράφια, οικιακή βοηθώς και καθαριστής) προκειμένου να μπορεί να ζει και να εργάζεται, να βάζει τα ένσημα του και να στηρίξει την οικογένειά του όπως κάνει ο κάθε κάτοικος Κύπρου.

Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει. Ονομάζομαι Emil hadad και ο αριθμός ταυτότητας (arc) : 05-431776. Τόπος γέννησης :  λίβανος/παλαιστίνιος ενώ ημερομηνία γέννησής μου : (02-05-1990) Ήρθα παράνομα στην κύπρο το 2002 σε ηλικίας 12 ετών με τους γονείς μου και την αδερφή μου. Κάναμε αίτηση στην Κυπριακή Δημοκρατία οικογενειακώς (πολιτικο άσυλο) ως αλλοδαποί το 20/09/2002 και στην συνεχεια απορρίφθηκε … Εχω αποφοιτήσει δημοτικό Αγιο Ανδρέα, γυμνάσιο Εγκωμης, και το 2008-2009 αποφοίτησα από την τεχνική σχολη ως πολιτικός μηχανικός – αρχιτέκτονα.
Το μόνο που ζητάω από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια προσωρινή άδεια διαμονής στην Κύπρο προκειμένου να μπορώ εύκολα να εργάζομαι και να στηρίζω με τα χρήματα αυτά την οικογένειά μου και την αδελφή μου που σπουδάζει εδώ στην Κύπρο.
Εχω μια μητέρα που είναι με σοβαρό πρόβλημα στην καρδια της και πλέον δυσκολεύομαι να την προσέχω, έχω αρκετούς μήνες να πληρώσω το ενοίκιο του σπιτιού και αυτό που σας ζητω είναι μονο να μου βρείτε δουλειά να δουλέψω. Θέλω να πάω ως φύλακας σε μια εταιρεία security και δεν μπορώ να το κάνω. Χάνω συνέχεια δουλειές λόγω αυτού του εγγράφου.
Για ανθρωπιστικούς και πλέον λόγους, λόγω των πολλών ετών παραμονής μου εδώ μία άδεια παραμονής και φυσιολογικής εργασίας.

Εδώ και 16 χρονια στην Κύπρο δυστυχώς δεν δέχθηκα καμια βοήθεια από την κυβέρνηση είτε χρηματικό ποσο είτε τρόφιμα.. Ζητάω απλά να με βοηθήσετε να βρω μια δουλειά να μπορεί κάποιος να με εργοδοτήσει, να μπορώ να καλύψω τα ενοίκια μου και τα έξοδα της μάνας μου και να βοηθήσω την αδερφή μου … Σας ευχαριστώ.

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.