ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ – ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Όπως παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες κάποιες περιοχές της Κύπρου πνίγονται από την σκόνη με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα πολύ υψηλά που στο Παραλίμνι φτάνει αυτή την ώρα τα 671mg.

Πολύ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται κυρίως σε ανατολικές-νοτιοανατολικές περιοχές(επειδή η σκόνη προέρχεται από Μέση Ανατολή) από Ζύγι μέχρι Αμμόχωστο ενώ σε επαρχία Πάφου-Λεμεσού παίζει από χαμηλά έως μέτρια ποσοστά ενώ σε Λευκωσία σε μέτρια έως υψηλά.
Η σκόνη θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα μέχρι και μεσημεριανές ώρες περίπου του Σαββάτου που κατά περιόδους και τόπους τόπους θα είναι σε υψηλά έως πολύ υψηλά ποσοστά.Για λίγες ώρες το Σάββατο θα έρθει σκόνη από Αφρική περιοχή Αιγύπτου.Από το μεσημέρι και μετά η σκόνη υποχωρεί.

Θερμοκρασίες αυτή την ώρα στους 20-22 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια.
Για αύριο Παρασκευή με αυξημένες νεφώσεις με την πιθανότητα στο 30-40% για τοπικές ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές.
Άνεμοι στα 2-4 μποφόρ ενώ περιοχή Πάφου και έως 5 μποφόρ.Ανατολικοί-βορειοααντολικοί και στην περιοχή της Πάφου σε νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασίες πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα γύρω στους 20-22 βαθμούς με μια πιθανότητα περιοχή Πάφου να φτάσει και τους 24 βαθμούς.
Για Σάββατο υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικών βροχών κατά περιόδους με την θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει πτώση.
Αισθητή πτώση και βροχές με χιόνια την Κυριακή μέχρι Δευτέρα μεσημέρι περίπου 24-25/12.
Αρκετοί μιλάτε για λίγες βροχές γενικώς τις επόμενες ημέρες με βάση προγνωστικά μοντέλα που παρατηρείται.
Τίποτα δεν είναι σίγουρο.Υπάρχει ένα χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να μας επηρεάσει,εισχωρούν και ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας όπου μπορούν να δώσουν αρκετές και αξιόλογες βροχές.
Όλα είναι ρευστά και εγώ πιστεύω σε αξιόλογες βροχές στο σύνολο των επόμενων ημερών

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.