ΠΑΦΟΣ: Εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του ευρωπαικού προγράμματος Smartcities

Σε πορεία υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τη μετατροπή της Πάφου σε «έξυπνη πόλη» εισέρχεται ο Δήμος Πάφου με την έναρξη του έργου Smart Cities, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREGV-A: Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στην Πάφο η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου, στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι αδελφοποιημένοι Δήμοι των Χανίων και της Λέσβου.

Ο Δήμος Πάφου είναι επικεφαλής εταίρος με προϋπολογισμό δράσεων 361.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 643.000 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο προβλέπει την ανάπτυξη εφαρμογών και υποδομών στην πόλη μέσω ενός πακέτου προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας και εφαρμογών για την υποστήριξη των επισκεπτών και την προβολή του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (E-Government), η προμήθεια και εγκατάσταση wifihotspots και οθονών αφής, η εκπόνηση ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου για πλήρη εφαρμογή των δράσεων της «έξυπνης πόλης», καθώς και η εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου “CityMarketing, CityBranding”.

KYΠΕ

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.