Το Πάφος 2017 παρουσιάζει την έκθεση Ways to Meet Αgain 

 Το Πάφος 2017 παρουσιάζει την έκθεση Ways to Meet Again. Πρόκειται για μια αξιόλογη έκθεση που προσεγγίζει ζητήματα ορίων, εδαφικών περιοχών και συνόρων και εξετάζει τις πρακτικές διεύρυνσης ή κατάργησής τους. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Πάφος 2017, οι δημιουργοί επιχειρούν μια παράλληλη διάνοιξη της περιοχής της μνήμης, μια επανεξέταση της έννοιας της ταυτότητας και μια διερεύνηση της δυνατότητας συνδιαλλαγής, ανάμεσα στο τοπικό και το διεθνές.

Οι συμμετέχοντες καλούνται επίσης να διερευνήσουν (μέσα από τα έργα τους) πρακτικές αρχειοθέτησης, ιεράρχησης και καταγραφής δεδομένων, μηχανισμούς αναδιαπραγμάτευσης της ιστορικότητας καθώς και τρόπους αναπροσαρμογής προσωπικών και συλλογικών θέσεων. Η Κύπρος, ως πραγματικός χώρος, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια αναλλοίωτη εδαφική αξία και, ταυτόχρονα, συνιστά τη δυνατότητα για ένα όραμα: αυτό που λέγεται διάπολιτισμός.

Η έκθεση που θα είναι ανοικτή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 19:00 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, φιλοξενεί έργα αποφοίτων και τελειόφοιτων φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick. Στην επιμέλεια ο Σάββας Χριστοδουλίδης, ενώ η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΚΥΠΕ

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.