Ο Παφίτης- έκπληξη της 3ης ομάδας του Μιλάνου

Το όνομα του Νικόλας Κυριακίδης από την Πάφο. Από τον Απόλλωνα στην Ερήμη και από εκεί στην 3η ομάδα του Μιλάνου την Μπρέρα. Πήγε φέτος στην Ιταλία για σπουδές στην Αρχιτεκτονική στο Politecnico di Milano, έψαξε και βρήκε ομάδα στην οποία θα μπορούσε να αγωνιστεί και έτσι άρχισε.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος Ένζο Ναβάρα που πήρε την συνέντευξη των χαρακτήρισε ως η μεγάλη έκπληξη της ομάδας
Από την ημέρα που η ομάδα πήρε τα χαρτιά του δεν βγαίνει από την 11αδα. Αναφέρει στην συνέντευξη του πως ήταν το όνειρο του να αγωνιστή στην Ιταλία γιατί πιστεύει πως Serie A είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο σημειώνει πως στην Μπρέρα βρήκε τον εαυτό του.
Διαβάστε την συνέντευξη του: 
«Έψαξα στο διαδίκτυο μια ομάδα στην οποία θα μπορούσα να αγωνιστώ στην πόλη του πανεπιστήμιου μου και βρήκα. Έτσι έστειλα email τον Αύγουστο. Επικοινώνησε μαζί μου ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τζιουζέπε Παρδέο για συζητήσεις. Και τώρα αγωνίζομαι στην Μπρέρα».
«Από 14 ετών αγωνιζόμουν στον Απόλλωνα ο οποίος τώρα αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ. Μπορώ να πω πως μεγάλωσα ποδοσφαιρικά αγωνιζόμενος αριστερά και δεξιά στην επίθεση. Στα 18 μου πήγα δανεικός στην Ερήμη στην β’ κατηγορία. Αγωνίστηκα λίγο γιατί είχα και στρατιωτικές υποχρεώσεις. Πλέον έμεινα ελεύθερος από τον Απόλλωνα και ήρθα στην Μπρέρα».
«Στην Κύπρο αγωνιζόμουν ως επαγγελματίας και τώρα στην Ιταλία αγωνίζομαι ως ερασιτέχνης. Το επίπεδο στην κατηγορία όπου αγωνίζομαι μπορεί να συγκριθεί με την β’ κατηγορία της Κύπρου. Όταν αγωνιζόμουν στην Ερήμη ήταν όλοι νεαροί ποδοσφαιριστές όπως συμβαίνει και τώρα στην Μπρέρα. Υπάρχει και εμπειρία στην ομάδα που μόνο μπορείς να μάθεις από αυτούς τους παίκτες».
«Τις πρώτες μέρες δεν γνώριζα τίποτα για την ομάδα, αλλά τώρα είμαστε οικογένεια με τον Πρόεδρο Αλεότι και τον Παρδέο να σε βοηθούν συνεχώς. Ο προπονητής της ομάδας Αντρέα Βάλε και ο βοηθός προπονητής Γάμπριελ μας εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Η τεχνική είναι ακόμη πιο δύσκολη».
«Κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος Βάρζι φέραμε ισοπαλία. Πιστεύω πως μπορούμε να μπούμε στους πρώτους πέντε. Η θέση μας είναι πλασματική και μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».
«Ήταν το όνειρο μου να αγωνιστώ στην Ιταλία γιατί πιστεύω πως Serie A είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Στην Μπρέρα βρήκα τον εαυτό μου. Είναι η ομάδα που μου δίνει πολλά. Αν έρθει μια καλύτερη προσφορά από άλλη ομάδα θα σκεφτώ καλά πριν αποφασίσω κάτι. Θα μείνω στην Ιταλία για πέντε χρόνια για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην 3η κατηγορία της Ιταλίας για να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.