Ετοιμάζονται οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Hearts of Gold Cyprus

Η διοργάνωση των δέκατων Βραβείων Hearts of Gold Cyprus, στις 16 Δεκεμβρίου σε παγκύπρια κλίμακα, ανακοινώθηκε, σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Πάζαρο, πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, τα  βραβεία Hearts of Gold Cyprus υποστηρίζονται από το Δήμο Πάφου από την πρώτη φορά που οργανώθηκαν.

Τώρα, είπε ο κ. Πάζαρος,  τα  βραβεία είναι ανοιχτά σε παιδιά και ενήλικες σε εθνικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι είναι η δέκατη χρονιά που θα απονεμηθούν.

Αυτά τα βραβεία,  όπως ανέφερε,  αναγνωρίζουν την ανθρωπιά, τη φιλανθρωπία, την ευσπλαχνία, την καλοσύνη και τη συμπόνια, τα οποία είναι όλα σημαντικά μέρη της κοινότητας και του πολιτισμού μας. Τα βραβεία Hearts of Gold Cyprus, είπε ο κ. Πάζαρος,  ξεκίνησαν στην Πάφο πριν από μια δεκαετία, όπου οι άνθρωποι ζουν σε μια πολυπολιτισμική, πολύπλευρη κοινωνία και υπάρχουν πολλοί από αυτούς στην πόλη μας που κάνουν υπέροχα πράγματα για να κάνουν την Πάφο ένα τέτοιο ξεχωριστό μέρος για να ζήσει κανείς.

Σημείωσε πως τα βραβεία ελπίζουν να προωθήσουν την κουλτούρα της βοήθειας και της ύπαρξης ενός καλού ανθρώπου από νεαρή ηλικία και είναι πλέον ανοικτά σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά και για να γιορτάσουν την 10η επέτειο.

Ο κ. Πάζαρος είπε πως ο Δήμος Πάφου θα προτείνει δύο υποψηφιότητες την Γεωργία Γαβριηλίδου, η οποία δίνει καθημερινά μαθήματα ψυχικής δύναμης και θέλησης για την ζωή καθισμένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, και τον  Πέτρο Στυλιανού, ποδηλάτη, ο οποίος καταπολέμησε την ασθένεια που είχε και ποδηλατεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παρουσιαστής των βραβείων θα είναι ο Μάριος Ιωάννου Ηλία, ο οποίος εξήγησε τη σημασία αυτών των βραβείων.
Οι νικητές, είπε, επιλέγονται από μια ομάδα κριτών και σημείωσε ότι φέτος οι κριτές περιλαμβάνουν τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανία Mathew Kidd.

Τα βραβεία Heart of Gold Ενηλίκων είναι ανοικτά για ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών και το junior Heart of Gold Award είναι ανοιχτό σε παιδιά και νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Η καλλιτέχνιδα με έδρα την Πάφο Γιώτα Ιωαννίδου έχει δημιουργήσει το βραβείο Lifetime Achievement, το οποίο δίνεται για εξαιρετική αφοσίωση στην κοινότητα και το βραβείο Jasmitha Award for Courage 2017 υποστηρίζεται από την γκαλερί Κιβωτός στην Πάφο και είναι ανοιχτό σε παιδιά που έχουν δείξει αποφασιστικότητα, ανθεκτικότητα και αντοχή όταν αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Χαπίδου Χρυσόμηλου και ο William Cairns 11 ήταν οι νικητές του 2016. Ο Sham Al Habrat 10 ετών κέρδισε το Βραβείο  Jasmitha για θάρρος και η 94χρονη φιλάνθρωπος Κυριακού Στυλιανού, έλαβε το βραβείο Lifetime Achievement.

Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν πιστοποιητικό και ένα λουλούδι καθώς και ένα γεύμα σε κλειστή δεξίωση στην Πάφο το Δεκέμβριο.

Τα βραβεία υποστηρίζονται μεταξύ άλλων από το Δήμο Πάφου και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία Λευκωσία.

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.