Αντρέας Πρωτοπαπάς: Ακόμα ένα φιάσκο στο Ν.Σ.Δ

Αντρέας Πρωτοπαπάς 

Αδιόριστος Εκπαιδευτικός 

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός και η γκάφα του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαρροή τον θεμάτων, των διορίσιμων εκπαιδευτικών στα εν λόγω μαθήματα της 6η Νοεμβρίου 2017, καθώς αυτή πηγάζει από την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο ο ίδιος ο Υπουργός αλλά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιμετωπίζει με δήθεν σοβαρότητα, σοβαρά ζητήματα παιδείας.

Πέραν από τους πειραματισμούς με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας τον δημόσιων σχολείων και τους νέους προγραμματισμούς της ύλης ειδικά στα μαθήματα τον παγκυπρίων εξετάσεων πειραματίστηκε και ενήργησε με προχειρότητα και στο θέμα των εξετάσεων των διορίσιμων εκπαιδευτικών με τις οποίες πούλησε φρούδες ελπίδες σε χιλιάδες νέους υποψηφίους εκπαιδευτικούς.

Το ευτράπελο αυτό γεγονός που το μόνο δημιούργησε ήταν αγανάκτηση και μας θέτει τα έξεις ερωτήματα:

Πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο και το απόρρητο τον εξετάσεων όταν λειτουργοί του Υπ. Παιδείας έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε θέματα εξετάσεων πχ. εξέτασης διορίσιμων. Η όλη κατάσταση επιβεβαιώνει έκδηλα ότι η κυβέρνηση Νίκου Άναστασίαδη επιχειρεί να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση και την παρεχόμενη παιδεία στον τόπο μας.

Καλώ τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Κάδη να τεθεί ενώπιον τον ευθυνών του έστω και την υστάτη, να αναλάβει της πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί.

Επίσης ζητούμε όπως ακυρωθεί και καταψηφιστεί το όλο σύστημα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της βουλής τον Αντιπροσώπων και να γίνει ένας σωστός και εποικοδομητικός διάλογος ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στο όλο θέμα.

Επίσης κάλω όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε συστράτευση για να αλλάξει η διακυβέρνηση του τόπου. Επίσης πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε σωστές βάσεις και θεμέλια στην παιδεία του τόπου μας, εφαρμόζοντας αυτή την φόρα μια σωστή εκπαιδευτική μεταρρυθμίσει προς όφελος της κοινωνίας μας.

 

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.