ΠΑΦΟΣ: Έκθεση τέχνης από το Παρίσι με συμμετοχή 30 Κυπρίων καλλιτεχνών

Η καθιερωμένη ετήσια έκθεση τέχνης Salon d` Automne που παρουσιάζεται στο Παρίσι για πάνω από εκατό χρόνια συμμετέχει φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη φετινή έκθεση Salon d` Automne παρουσιάστηκαν μεταξύ της 12ης και της 15ης Οκτωβρίου σημαντικά έργα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής παραγωγής σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Ηλυσίων, στο κέντρο του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία της Michèle Ansermet-Papadopoulos, Γαλλο-ελβετίδας ζωγράφου, η οποία ζει και εργάζεται στην Πάφο τα τελευταία 33 χρόνια, το Salon d` Automne συνέδεσε την φετινή του εκδήλωση με την Πάφο. Σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές και το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου καθώς και ιδιωτικούς χορηγούς κατέστη δυνατή η επιλογή έργων 72 καλλιτεχνών που εξέθεσαν στο Παρίσι και των οποίων τα έργα θα μεταφερθούν στην Κύπρο για κοινή έκθεση με Κύπριους καλλιτέχνες.

Η έκθεση στην Κύπρο, προστίθεται στην ανακοίνωση,  θα εστιάζει στο σύμβολο του δίπτυχου, το οποίο συμβολίζει δύο οντότητες που δημιουργούν ένα σύνολο.

Συνολικά 30 Κύπριοι καλλιτέχνες – 20 Ελληνοκύπριοι και 10 Τουρκοκύπριοι – θα εκθέσουν τα έργα τους με τους 72 ξένους καλλιτέχνες.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο και την Κάτω Πάφο, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, με δύο διαφορετικές τελετές εγκαινίων.Την 1η Δεκεμβρίου 2017 στην γκαλερί Εν Πλω, και στις 5 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Παλιά Ηλεκτρική.

Εξάλλου, κατά το 2018 πάντοτε κάτω από τη σημαία του «Πάφος 2017» δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, στην γκαλερί ΣΥΛΛΟΓΗ.

ΚΥΠΕ

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.