Τι είπαν τα Κόμματα και Επιτελεία σχετικά με το θέμα τον Εκτρώσεων.

Διαβάστε τι είπαν τα Κόμματα και τα Επιτελεία Κομμάτων αναφορικά με το θέμα τον εκτρώσεων.

Το ΔΥΣΗ σε σχετική ανακοίνωση του ο Εκ.Τύπου Πρ.Προδρόμου αναφέρει πως το να οδηγείτε μια γυναίκα στα κρατητήρια δεν είναι λύση. Και κανένας δεν νοιώθει καλά με μια τέτοια απόφαση. Έξαλλου αναφέρει πως, είναι φυσιολογικό γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα να υπάρχουν διιστάμενες απόψεις και ηθικές ευαισθησίες, όπως εξάλλου συμβαίνει σε πολλές χώρες. Χρειάζεται συζήτηση. Σημειώνετε στην σχετική ανακοίνωση πως το βέβαιο είναι ότι η Νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, και πως ”Δεν είναι λύση οι ποινικές αποφάσεις και τα κρατητήρια.”

Η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει πως το θέμα της αμβλώσεις είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε γενικότερα σαν πολιτεία και κοινωνία, και πως το νομικό πλαίσιο πρέπει να εκσυγχρονιστή σχετικά με την διακοπή της κύησης. Σημειώνετε στην σχετική ανακοίνωση πως είναι αδιανόητο εν έτη 2017 να γίνονται συλλήψεις γιατρού και γυναίκας η οποία αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση διακοπής εγκυμοσύνης. Αναφέρετε επίσης πως τέτοια ηθικά και νομικά ζητήματα δεν λύνονται με συλλήψεις. Είναι καιρός ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, να δούμε το θέμα του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου για την διακοπή της κύησης.
Σε αυτή τη δημόσια συζήτηση έχουν ασφαλώς λόγο τόσο η ιατρική κοινότητα όσο πρωτίστως οι ίδιες οι γυναίκες. Αναφέρετε επίσης πως είναι γεγονός ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχουν μειωθεί η αμβλώσεις λόγω απαγόρευσης και ποινικών διώξεων, αντίθετα υπήρξαν χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο από πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Κατακλείδι σημειώνετε πως το πρόβλημα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης δεν λύνεται με τις αμβλώσεις αλλά με την παιδεία και την εκπαίδευση σε θέματα αντισύλληψης και γενικότερα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Το Κίνημα Οικολόγων ζητά με την σειρά του τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου σχετικά με την επέμβαση διακοπής της κύησης και πως το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με συλλήψεις. Σημειώνετε πως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως τέτοια ζητήματα δεν λύνονται ούτε με συλλήψεις και πενθήμερες -τιμωρητικές- κρατήσεις από τις διωκτικές αρχές, ούτε με υπερβολές στο δημόσιο διάλογο.

Το Ελογικό Επιτελείο του Ν.Παπαδόπουλου σε ανακοίνωση του χαιρετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα που κρατείτο για διερεύνηση του αδικήματος της έκτρωσης και πως αυτή συλλήψεις και φυλάκιση δεν έπρεπε να γίνει πότε. Ζητά επίσης πως το όλο θάμα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση όχι μόνο ως θέμα ποινικού δίκαιου άλλα ως ως κοινωνικό πρόβλημα και ως ανάγκη εκπόνησης από το Κράτος ολοκληρωμένης πολιτικής, η οποία να το αντιμετωπίζει σε κάθε του πτυχή προσφέροντας πραγματικές και ρεαλιστικές επιλογές.

Το Εκλογικό Επιτελείο Σ. Μαλά σε γραπτή του δήλωση για το εν λόγω θέμα αναφέρει πως η γυναικά έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της. Για αυτό απαιτείτε εκσυχρονισμός της νομοθεσίας. Εν συνεχεία σημειώνεται στην γραπτή ανακοίνωση πρωτίστως όμως χρειάζεται επιστημονική, περιεκτική και παιδαγωγικά προσαρμοσμένη σεξουαλική εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Μια ολοκληρωμένη δηλαδή πολιτική που θα οδηγεί στη μείωση των ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.

Σύμφωνα με τον Σ.Αγγελίδη Νομικό σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, αναφέρει πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις εκτρώσεις στην Κύπρο και εφαρμόζεται.

Διαβάστε εδώ!!

Την ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά το θέμα των εκτρώσεων πρόταξαν βουλευτές που ρωτήθηκαν σήμερα για το θέμα.

Διαβάστε εδώ την σημερινή συζήτηση τον βουλευτών για το εν λόγω θέμα!

Pafosdaily/ΚΥΠΕ

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.