Αρχαιολογική αποστολή αναπαριστά το ιστορικό παρελθόν της Πάφου.

Η αρχαιολογική αποστολή του Jagiellonian University της Κρακοβίας, με τη στήριξη του Δήμου Πάφου, αναπαριστά το ιστορικό παρελθόν της πόλης και αναβιώνει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Πάφου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Κάστρου.

 

 

Με τη χρήση σύγχρονων πολυμέσων, με ψηφιακές απεικονίσεις και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, με ήχο και εικόνα, που θα προβάλλονται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου,  η επιστημονική ομάδα του έργου «Paphos Agora», υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Ευδοξίας-Παπουτσή-Wladyka, παρουσιάζει το έργο της αρχαιολογικής αποστολής στην αρχαία Αγορά της Πάφου και, με βάση τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, δίνει απαντήσεις στο «Μεγάλο Μυστήριο», για την αρχή του σύμπαντος, τη γέννηση του πολιτισμού, το μύθο της Αφροδίτης, την εξέλιξη της θρησκείας, την ανθρώπινη υπόσταση.

Η εκδήλωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφιών από το ανασκαφικό του «Paphos Agora Project», η οποία θα λειτουργεί στο Κέντρο επισκεπτών του Αρχαιολογικού Πάρκου από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου έως το τέλος του 2017.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στις 8.00 μ.μ., στην Πλατεία του Κάστρου.

ΚΥΠΕ

Pafos Daily

Αποσκοπούμε στην 24ωρη έγγυρη ενημέρωση σας.